top of page

Keitä olemme ja
mitä teemme?

Picture1.jpg

Reptail Oy on innovatiivisten ja tehokkaiden murskeenlevittimien valmistaja. Tuotteitamme käytetään monilla teollisuudenaloilla, esimerkiksi teiden ja rautateiden rakentamisessa sekä ylläpidossa, maanrakennuksessa ja infrastruktuurin kehittämisessä. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita ja innovatiivisia tapoja massanlevitykseen.

TARINAMME

Reptailin tarina alkaa keskisuomalaiselta tienrakennustyömaalta 1990-luvun alussa. Toimitusjohtajamme Pasi Mäntysen isä, Esa Mäntynen, työskenteli pyöräkuormaajallaan työmaalla levittäen kauhan kanssa mursketta tien kantavaan rakenteeseen. Työskennellessään Esa alkoi kuitenkin pohtia vaihtoehtoja perinteiselle työskentelytavalle. Hänen mielestään työ oli kuormaajalla liian hidasta ja tehotonta. Niinpä ajatus jonkinlaisesta levitinlaitteesta alkoi itämään.

 

Iltaisin töiden jälkeen Esa rakensi lastensa rakennussarjan avulla erilaisia pienoismalleja. Pikkuhiljaa laitteen toimintaperiaate alkoi muodostua. Ensimmäinen varsinainen prototyyppi rakennettiin vuonna 1992, ja laitteelle myönnettiin kansainvälinen patentti vuonna 1993. Lopullinen versio valmistui muutamien yrityksien ja erehdysten jälkeen. Laitteen kaupallinen toiminta alkoi yhteistyökumppanin avulla vuonna 1993, ja laitteen kaupalliseksi nimeksi tuli MassMaster. Vuoteen 2002 asti laitteita myytiin pääasiassa Eurooppaan.

 

Lopulta kaupallinen toiminta päätettiin käynnistää Esa Mäntysen yrityksen nimissä. Esan poika Pasi vastasi laitemyynnistä- ja kehityksestä. Pasille oli kertynyt 15 vuoden kokemus laitteen käytöstä, joten hänellä oli myös paljon ideoita laitteen jatkokehitystä varten. Päivitetty laite sai nimekseen Reptail, ja logossa oleva lisko valittiin kuvaamaan laitteen ominaisuuksia. Nimi Reptail viittaa myös löyhästi englanninkieliseen ”matelija”-liskoon.

 

Reptailin liiketoiminta siirtyi vuonna 2019 perustettavalle yhtiölle, joka Pasi Mäntysen johdolla keskittyi sataprosenttisesti laitekehitykseen ja -myyntiin. Nykyään Reptail Oy palvelee infrastruktuurin rakentajia useilla mantereilla, ja toimintaa laajennetaan jatkuvasti uusille alueille. Myös levitinmalleja kehitetään jatkuvasti palvelemaan asiakkaiden tarpeita erilaisissa olosuhteissa.

Header image2.png

R E P T A I L  S P R E A D E R S

mikä on reptail?

Miten eroamme muista?

Toimintamme ytimessä on uniikki menetelmä ja patentoitu levitin Reptail MM. Reptailin ainutlaatuinen logiikka ja hydrauliikka tekevät siitä erilaisen perinteisiin massanlevitinmenetelmiin verrattuna. Reptail MM:n kustannustehokkuus on täysin suvereeni, etenkin suurissa projekteissa, joissa massaa levitetään suuria määriä. Reptail MM:n avulla säästät 50% aikaa, käytät 40% vähemmän polttoainetta ja säästät noin 20% materiaalia.

bottom of page